Siku 2019 modellen

Siku 2019 modellen en miniaturen

Ieder jaar introduceert Siku nieuwe modellen. Het aanbod is divers; in 2019 komen er ook weer nieuwe Farmer modellen, modelauto’s en ook de Siku Bluetooth control32 modellen zijn spliternieuw. Op deze pagina kun je lezen wat er iedere keer aan informatie bij komt.

Siku januari 2019 modellen
Siku januari 2019 modellen

 

De volgende modellen zijn op deze afbeelding te zien:

  • Siku 0890 hoovercraft
  • Siku 6323 sportwagens
  • Siku 0894 verkeersborden
  • Siku 1685 vrachtwagen met kipper opbouw en kipper aanhanger

De modellen die wel totaal nieuw lijken te zijn:

  • Siku 1794 John Deere mais hakselaar 8500
  • Siku 3289 Fendt 1042

Siku kwaliteit

Heb je nog geen ervaring met Siku? Deze Duitse fabrikant maakt ondertussen al meer dan 40 jaar schaalmodellen, miniaturen en speelgoed. Er zijn zowel eenvoudige; echte speelgoed, modellen zoals de metalen auto’s die hierboven te zien zijn  als natuurgetrouwe schaalmodellen. Zoals de Fendt hierboven is te zien heeft deze prima details. Hierdoor zijn de duurdere modellen van Siku zowel geschikt voor verzamelaars als opgroeiende kinderen.

Siku bericht over 2019 modellen

Er komen veel nieuwe berichten van Siku naar buiten. Als hierboven al benoemd is het apart dat er in januari al enkele modellen beschikbaar komen. Nu is het onderstaande persbericht vrijgegeven en oa op Sikumuseum.nl te vinden.


“Het Siku-merk blijft groeien van kracht met een succesvolle groei dit jaar en kijkt uit naar verdere groei in 2019.
Dit succes is het resultaat van een toenemend aantal winkels en van nieuwe releases.
Voor het eerst zal er in januari een januari-release verschijnen, die verkopers een kans zal geven om hun assortiment in januari te vernieuwen, zodat de liefhebbers nieuwe modellen hebben die ze vroeg in het jaar kunnen verzamelen. Er zullen verdere releases zijn in maart, juni en september.
Terwijl Siku in januari het 1:32 bereik blijft ontwikkelen met een Fendt, nieuwe Siku Control in maart en 1:50 JCB in september, is een uitstekende groei voortgekomen uit het blistergamma.

Binnen de blisterreeks zullen er in 2019 meer dan 20 nieuwe modellen zijn, met specifieke Britse modellen en drie pakketversies (oorspronkelijk gepland voor 2018 – nu beschikbaar in januari). Er zullen ook nieuwe giftsets geïntroduceerd worden voor 2019.

De mix van authentieke gelicentieerde auto’s, vrachtwagens, bouw- en boerderijmodellen tegen betaalbare prijzen is aantrekkelijk voor retailers die willen inspelen op impulsaankopen en tegelijkertijd een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het enorme assortiment binnen het assortiment biedt het hele jaar door verkoop. “

Siku Control 2019 bestuurbare modellen

In 2019 komen er blijkbaar meerdere nieuwe Control32 modellen op de markt. Van Siku zelf wordt er tot nu toe weinig vrijgegeven. Via diverse kanalen krijgen we wel steeds meer informatie. Zoals dat de nieuwe Siku modellen een Bluetooth verbinding kan opbouwen en dan met een App te besturen is. Wat we in ieder geval weten is dat de volgende 3 modellen waarschijnlijk op de markt komen:

Siku Control Claas Xerion 5000 bestuurbaar

Siku Control Fendt 933 met voorlader bestuurbaar

Siku Control John Deere 7310R voorlader bestuurbaar

Siku Claas 6791

Hieronder een afbeelding van dit bijzondere; Bluetooth bestuurbaar, rc model. Zoals te zien is in de afbeelding komt er ook gewoon een ‘traditionele’ afstandbediening bij om de Claas Xerion 5000 te kunnen besturen.

siku 6791 buetooth control claas
siku control bluetooth modellen

Siku 3049 bobcat

Nadat er in 2018 al een shovel wiellader was geintroduceerd komt er in 2019 een andere lader; de Manitou 3300V Kompaktlader.
Dit is een model wat bekent staat om zijn zeer korte draaicircel; er zijn geen wielen die kunnen sturen maar je stuur door de linker en rechterwielen stil te kunnen zetten tijdens het rijden. Op die manier ga je echt haaks de hoek om.

siku 3049
Siku control 6714 vrachtwagen met dieplader

Siku control vrachtwagen met dieplader 6714

Dit jaar komt Siku met een nieuwe dieplader combinatie. Zoals het nu is past de grote Liebherr rupskraan niet op de standaard Siku Control dieplader. Er zijn verbredings set’s op de markt om het passend te maken.

Siku komt nu zelf met een nieuwe combinatie: De Siku control dieplader voor de Siku control rupskraan. Zoals op deze eerste afbeelding te zien is lijkt de trekker ervoor veel op de huidige. Erachter is zo te zien en nieuw ontworpen dieplader welke dieper en breder is. Hierdoor past de grote rupskraan wel op de dieplader.

Deze combinatie komt volgens het Siku boekje in juni 2019 op de markt.